46
VlVlVlVlVl
3

Premier League Bangladesh

De Premier League van Bangladesh, het hoogste niveau van de professionele voetbalpiramide in Bangladesh, staat bekend als het land van de Premier League van Bangladesh. Het wordt georganiseerd door de Bangladesh Football League Committee Federation. Een van de meest populaire wedstrijden in de Premier League is de Dhaka Derby. De fans van de eredivisie moeten Rangpur en Dhaka zien. Hieronder vindt u een lijst met wedstrijden. De top-tier armaturen zijn afgebroken. Deze gids is voor alle voetbalfans die op zoek zijn naar de beste competitie van hoge kwaliteit in Bangladesh.

De Bangladesh Premier League, een vereniging op bedrijfsniveau die het professionele voetbal in Bangladesh promoot, wordt het Bangladesh Premier League-land genoemd. Het eerste seizoen werd gesponsord door Prime Bank Limited en het Destiny Group-toernooi. Ze vormden een joint venture om 75 miljoen taka’s (US $ 1,5 miljoen) te investeren. Voor het toernooi. BRB Cables Limited was de winnaar in seizoen twee. Abul Khair Steel won de titel in seizoen drie sponsors. Deze twee bedrijven verhoogden hun sponsoring in 2016 voor het volgende seizoen 22 crores Takas = US $2,5 miljoen.

Zeven franchises werden opgenomen in het eerste seizoen van Bangladesh Premier League. Het eerste seizoen van de Bangladesh Premier League bestond uit zeven franchises. Seizoen bestond uit acht teams die verschillende regio’s en steden vertegenwoordigden. De wedstrijd Sinds 2002 wordt het evenement elk jaar gehouden. De eerste editie van de Bangladesh Premier League vond plaats in 2002. Het toernooi werd gehouden in Chittagong (de op één na grootste stad van het land). Het toernooi is één geworden. Het is een van de meest populaire en oudste ter wereld. Het heeft meer dan een miljoen supporters en staat op de zesde plaats qua opkomst.